jack@jack-janssen.nl

Bio

 

Bio

Jack Janssen is een onafhankelijk maker van film en televisie. Zijn voornaamste werk is de regie van documentaire films.
Hij heeft ook ervaring als producent, scenarioschrijver, camera- en geluidsman en editor. Jack Janssen werkt vanuit Amsterdam en heeft uitgebreide internationale ervaring.

Zijn films bevatten weerkerende elementen als de tegenstelling tussen ideaal(beeld) en realiteit: het grote gevoel tegenover de kleine werkelijkheid. ‘Ik toon de tegengestelde krachten in het leven die ik ook in de mensen, mijn protagonisten, zie.’

Verschillende films zijn wereldwijd vertoond waaronder op festivals als Hot Docs in Toronto, The Margaret Mead Documentary Festival in New York, the San Francisco International Jewish Festival, Visions du Reel in Nyon en het International Documentary Festival Amsterdam.
Fairuz werd ondermeer geselecteerd voor de prestigieuze Golden Gate Awards competitie op het Festival van San Francisco 2004, alsook voor festivals als van Beirut, Tel Aviv, Cairo en Tunis. De film kreeg een televisie en theaterdistributie in Japan.

Bio